Skip to content Skip to footer
Susan van 't Hullenaar - Bio
Over Susan

Wie haal je in huis als je mij inschakelt?

Zie mij als een gespecialiseerde collega buiten kantoor. Met wie je altijd even kunt sparren over tekst- of communicatiezaken. Die probleemloos tijd maakt voor je projecten. Die jouw bedrijf kent, maar toch kijkt met de frisse blik van een buitenstaander.

Ik vind het leuk om me te verdiepen in de wereld van mijn klanten. Ik doe graag research en puzzel en schaaf tot ik de perfecte tekst heb. Of het mooiste verhaal. Uiteraard binnen de deadline. Maar ik hou ook van actie en ga graag op pad voor een redactievergadering, een interview op locatie, een brainstormsessie of een workshop met jou en je collega’s.

Wat vinden mijn opdrachtgevers daarvan?

Ze is scherp, helder in haar uitleg en to the point. Zonder de wensen van de klant uit het oog te verliezen.

Twan Fenger

Vizier op Scherp loopbaantraining

Susan schrijft begrijpelijke, levendige en enthousiasmerende stukjes op basis van interviews en heeft waardevolle inbreng op redactievergaderingen. Ze handelt snel en komt afspraken altijd na.

 Isis Bindels

Partner PwC

Een kei in het interviewen van mensen.

Ellie Goemans

Voedselbank Amsterdam

Ik heb Susan leren kennen als een heel hartelijk persoon met kennis van zaken. Ze is kritisch en wil samen met ons het optimale resultaat bereiken voor onze klanten. We kunnen goed samen sparren en heeft ze altijd goede ideeën. Haar juridische achtergrond maakt de samenwerking nog beter. Susan is dé taalspecialist van onze digitale assistent Julo.

Rianne Goutier

Contentmanager Het Juridisch Loket

Ik heb Susan leren kennen als iemand die het vak meer dan goed beheerst. Of het nu gaat om diepgaande tekst begrijpelijk herschrijven of gewoon een goed stuk geschreven tekst, Susan kan het allemaal.

Coniek Meijer

traffic manager media Provincie Overijssel

Korte biografie

Jeugd: Altijd bezig met tekst- en communicatieprojecten: ik schreef strips, boekjes en tijdschriften. Maakte humoristische hoorspelen en scripts voor toneelstukjes. Correspondeerde met tientallen mensen en las daarnaast alles wat los en vast zat. Favoriete schoolvakken: Engels, Latijn en geschiedenis.
Studie: Nederlands Recht te Utrecht. Scriptie: De parodie in het auteursrecht en het merkenrecht (1994). 

Werk: Jurist bij Heineken (interim), Nationale Nederlanden en DAS (1997-2009). Bij DAS combineerde ik het juridische werk met teamleidersfuncties en een toenemend aantal klussen voor Corporate Communicatie: columns in landelijke dagbladen, de productie van een seminarvideo Marktwerking in de zorg en woordvoerdersklussen voor pers en tv, waaronder het consumentenprogramma DAS je goed recht. Ik besloot echt voor de communicatiekant te kiezen en startte in 2010 mijn eigen allround tekstbureau. Naast zakelijk schrijfwerk publiceer ik ook kinderboeken (genre avontuur en mysterie). Nieuwsgierig naar nog meer persoonlijke informatie? Lees dan verder in de bio op mijn boekensite.

Over Susan – Susan van 't Hullenaar